Ha új főzőlapot szeretnénk vásárolni, alaposan érdemes végiggondolni, hogyan is lássunk hozzá. Íme hét egyszerű lépés, hogy biztosan jól válasszunk.
1. Mérés
Egy mérőszalaggal pontosan mérjük le, mekkora helyünk lesz az új jövevény számára. A legtöbb főzőlap A legtöbb főzőlap kb 60-75 centi széles.
2. Tervezés
Gondoljuk végig, mekkora és milyen típusú igénybevételnek fogjuk kitenni, és becsüljük meg, milyen intenzitással használjuk majd. Nem ugyanarra lesz szükség, ha hétvégente készítünk csak valamilyen egytálételt, illetve, ha minden nap három fogást főzünk rajta egy hattagú családnak.
3. Típusválasztás
A tulajdonságok megismerése után döntsük el, hogy gáz, elektromos, vagy indukciós főzőlapot szeretnénk-e.
4. Felületválasztás
Válasszuk ki, hogy milyen felületű főzőlapot keresünk - ez az indukciós, illetve az elektromos főzőlapok esetében bonyolultabb választás, bár most már gázfőzőlapból is van pl. kerámialapos. Tájékozódjunk előzőleg a fajták tulajdonágairól.
5. Tisztítás végiggondolása
A speciális felületek speciális tisztítószereket is igényelhetnek. Ezt is számoljuk bele a felmerülő fenntartási költségekbe.
6. Extrák
Gondoljuk végig, hogy a számtalan extra közül (grillezés, maradékhő kijelzés, főzőzóna méretének változtatása) mire lesz szükségünk.
7. Árösszehasonlítás
Mindig érdemes egy árösszehasonlító oldal segítségével felderíteni a kínálatot, de nem mindig jó választás a legolcsóbb termék megvétele, mivel lehetnek gondok a garanciával és a kiszállítással.