Az indukciós főzőlap még ma is sokak számára tűnik misztikus dolognak, pedig a működése nagyon egyszerű. A legtöbb éttermi konyhában - ahogy egyébként a családi konyhákban is - a tűzhely a fókuszpont. Az indukciós főzőlap azonban lehetővé teszi egy esténként sok száz adagot felszolgáló étterem működtetését mindössze négy főzőzónával. Ahelyett hogy nyílt lángot, vagy forrósodó elektromos főzőlapot használnánk, az indukciós főzőlap egyszerűen, a mágnesesség elvén működve melegíti az ételt. Az indukciónak köszönhetően ez a folyamat 85%-ig hatékony. Amikor ugyanis nincs semmilyen edény a mágneses térben, nem melegszik semmi. Ha bekerül a mágnes terébe a főzőedény, azaz rátesszük a főzőlapra, akkor pedig pontosan ott melegszik, ahol összeérnek. Máshol nem. Ráadásul a mágneses tér előállításához kevesebb energia kell, mint a melegítéshez. Ráadásul, mivel nem termelődik annyi hő, illetve nincs hőveszteség, a konyha is sokkal hűvösebb marad.
Kapcsolódó cikkek:gizmodo