Főzőlapok és egyéb konyhai eszközök

Főzőlap a cím, de sok másról is szó lesz a blogon. Konyhai kisgépek, konyhai robotok, tűzhelyek és sütők. Mind egy helyen, a fozolap blogon

Friss topikok

Linkblog

Az indukciós főzőlap csodája

2009.08.31. 13:33 | Kishpiros | Szólj hozzá!

Az indukciós főzőlap még ma is sokak számára tűnik misztikus dolognak, pedig a működése nagyon egyszerű. A legtöbb éttermi konyhában - ahogy egyébként a családi konyhákban is - a tűzhely a fókuszpont. Az indukciós főzőlap azonban lehetővé teszi egy esténként sok száz adagot felszolgáló étterem működtetését mindössze négy főzőzónával. Ahelyett hogy nyílt lángot, vagy forrósodó elektromos főzőlapot használnánk, az indukciós főzőlap egyszerűen, a mágnesesség elvén működve melegíti az ételt. Az indukciónak köszönhetően ez a folyamat 85%-ig hatékony. Amikor ugyanis nincs semmilyen edény a mágneses térben, nem melegszik semmi. Ha bekerül a mágnes terébe a főzőedény, azaz rátesszük a főzőlapra, akkor pedig pontosan ott melegszik, ahol összeérnek. Máshol nem. Ráadásul a mágneses tér előállításához kevesebb energia kell, mint a melegítéshez. Ráadásul, mivel nem termelődik annyi hő, illetve nincs hőveszteség, a konyha is sokkal hűvösebb marad.

 

Kapcsolódó cikkek:gizmodo

A bejegyzés trackback címe:

https://fozolap2.blog.hu/api/trackback/id/tr241350663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: főzőlap indukciós főzőlap főzőlapok kerámia főzőlap
süti beállítások módosítása