Az indukciós főzőlapokat azért szeretjük - na persze nem csak azért - mert egyszerű a tisztításuk. Ez azt jelenti, hogy, ha rendszeresen - legalább hetente, de ideális esetben minden használat után töröljük le a főzőlapot. Ha elég annyi, akkor csak egy nedves szivaccsal, de ha pl. kiförccsent az olaj, akkor akár dörzsivel is nekieshetünk - persze ésszel. Érdemes valamilyen lágy, krémes, vagy folyékony tisztítószert alkalmazni, és semmi esetre sem súrolószert. Ha nem voltunk túl gondosak, és régebbi szennyeződést kell eltávolítani, akkor keressünk egy pengét (jó esetben kaptunk is egy kaparót a főzőlaphoz), amivel ügyesen letolhatjuk a nem oda való dolgokat a felületről. Ez utána már szivaccsal, törlőruhával is szépen felszedhető. Ha indukciós főzőlapunk van, jó, ha tudjuk, hogy csak ott meleg, ahol érintkezik az edénnyel. Ha tehát véletlenül kilöttyen valami az edény mellé, nem fog ráégni, mire elkészül az étel, illetve akár azonnal le is törölhetjük. Ezért az indukciós főzőlap a legegyszerűbben tisztán tartható főzőlap. Kapcsolódó cikkek: housekeeping.about.com, answers.google.com
Az indukciós főzőlap tisztítása
2009.08.25. 13:06 | Kishpiros | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://fozolap2.blog.hu/api/trackback/id/tr131337098
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
