Főzőlapok és egyéb konyhai eszközök

Főzőlap a cím, de sok másról is szó lesz a blogon. Konyhai kisgépek, konyhai robotok, tűzhelyek és sütők. Mind egy helyen, a fozolap blogon

Friss topikok

Linkblog

A tradíciók kedvelőinek: gáz főzőlap

2009.08.19. 16:57 | Kishpiros | Szólj hozzá!

A gáz főzőlapok klasszikusan a régebbi tűzhelyeket idézik a nyílt láng látványa miatt, és hagyományosan a gazdaságosság gondolata kötődik hozzájuk. A gáz főzőlapok általában 3-4 főzőfejjel (főzőzónával) rendelkeznek, melyek mérete különböző. Általában 1 kicsi (40 mm átmérővel), 1-2 közepes (átmérője 50-60 mm) és 1 nagy (átmérője 80 mm) égőfej. Az égőfejek teljesítménye jól szabályozható, és a hőleadásuk azonnali. Előnyük, hogy nincs szükség speciális edényre használatukhoz.  A gyors melegedésnek és lehűlésnek köszönhetően az  elektromos főzőlapoknál jóval gyorsabban használható a gáz főzőlap. Ma már léteznek gázfűtéses kerámia főzőlapok is, amelyeknél a kerámialap alatt gázláng ég. Ezek a főzőlapok egyesítik a gáz és a kerámia főzőlapok előnyeit - a gyors és egyszerű használatot és tisztítást (ilyen ez a Whirpool főzőlap is). A gáz főzőlapok is igyekeznek a vásárló kényelmét szolgálni, így ma már a hagyományos gyufáa megoldás helyett olyan főzőlap is kapható, amelyen elektromos szikra gyújtja be az égőfejet. Ezek általában csak 5-10 000 forinttal drágábbak, mint a manuális változatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fozolap2.blog.hu/api/trackback/id/tr921323815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása