Főzőlapok és egyéb konyhai eszközök

Főzőlap a cím, de sok másról is szó lesz a blogon. Konyhai kisgépek, konyhai robotok, tűzhelyek és sütők. Mind egy helyen, a fozolap blogon

Friss topikok

Linkblog

Mi is az az indukciós főzőlap?

2009.08.04. 16:37 | Kishpiros | Szólj hozzá!

Az indukciós főzőlap lényege az indukció. Na most jól megmondtuk. Hogy ez pontosan mit is jelent, az is egyszerű. Az indukció elvét a 19. században James Clark Maxwell fizikus találta ki, vagy inkább fedezte fel. A lényege az a jelnség, hogy ha valamilyen fém mágneses mezőbe kerül, akkor hő keletkezik. A felfedezés után csak a huszadik század végén jutottak el oda a tudósok, hogy főzéshez kezdjék használni a technológiát. A technológia lényege a mágnes és a mágneses indukció, ezért egyértelmű, hogy az indukciós főzőlaphoz mágnesezhető főzőedényekre van szükség. Ezért az indukciós főzőlapokhoz acél vagy öntöttvas főzőedény kell. Zománcozott, alumínium, réz, üveg és rozsdamentes acél edények ezért sajnos nem használhatók az indukciós főzőlapon. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a kiszemelt edény alkalmas lesz-e a használatra, egy mágnes segítségével gyorsan ellenőrizhetjük az anyagát. Meglepő lehet, hogy az indukciós főzőlapokon kifejezetten a vastag falú (3-5 milliméteres) edények használata a leginkább ajánlott, mivel ezek hővezető, és hőtartó képessége ideális.

A bejegyzés trackback címe:

https://fozolap2.blog.hu/api/trackback/id/tr241288613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: főzőlap indukciós főzőlap főzőlapok
süti beállítások módosítása